Case

Anonym klient

Jeg har siden 2010 været diagnosticeret med en alvorlig mental lidelse, bipolar affektiv disorder (tidl. kaldet maniodepression). Min diagnose blev i 2016 justeret til skizo-affektiv, som er en kategori under skizofreni lidelser. WHO kategoriserer begge lidelser blandt meget invaliderende sygdomme. Når man medregner de sociale, økonomiske og familiemæssige konsekvenser forstår man hvorfor. Ét eksempel er den høje selvmordsrate blandt mennesker med disse sygdomme. Der er ingen grund til at komme ind på symptomerne, som man kan læse om andre steder.

Min behandlingsmæssige udfordring har været og er, at jeg ikke responderer effektivt på konventionel medicin, som jeg ikke har noget imod. Har faktisk arbejdet i medicinalindustrien i 10 år. I mit tilfælde handler det både om manglende virkning, og at bivirkningerne overgår de gavnlige virkninger.

I samarbejde med fordomsfri praktiserende læge, dygtig  psykiater og Kabon Praxis valgte jeg at prøve Lithium Orotate, som jeg selv havde fundet frem til. Det er en mildere (og billigere) form for Lithium end det konventionelle Lithium Carbonat præparat. Jeg tager det sammen med en vitaminopbyggende kur. Det har efter nogen tid vist sig at have gavnlig og stabiliserende virkning. Jeg er ikke rask og bliver det sandsynligvis ikke 100%, men det vigtigste er jeg har en god livskvalitet. Og jeg er sikker på, at disse ting har hjulpet dertil.

Det er samtidig vigtigt at nævne, at der kræves disciplineret indtag af Lithium præparatet med faste rutiner. Jeg har tydeligt kunnet mærke, når rutinerne ikke er blevet fulgt.

For nylig fik jeg på anvisning af psykiater målt serum lithium niveuaet i blodet for Lithium Orotate på hospitalslaboratorium. Niveauet viste sig at være meget tæt på det terapeutiske niveau for traditionel Lithium Carbonat. Det var positivt og glædeligt overraskende for min psykiater. Hun henviste til en kollega, der havde undersøgt, at denne Lithium Orotate formuleringen sandsynligvis har nemmere ved at bryde blod/hjerne barrieren, som har betydning for effekten.

Min konklusion er, at jeg kan anbefale, at du tager en god snak med Anne Kabon og søger et åbent samarbejde med dit behandlingsteam og nødvendige læger.

Rigtig go’ vind!